FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNIBAHAR
MALZEMELER 1 Adet ortaboy karnıbahar 250 gr yağszı kıyma 5-6 adet tatlı sivribiber 1 orta boy soğan 2 su bardağı domates rendesi Yarım demet maydanoz Tuz ve karabiber 100 gr kaşar rendesi BAŞEMAL SOSUN YAPIMI 1/2 lt süt 4 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un YAPILIŞI Karnıbaharı yıkayıp, ayıklayıp genişçe bir tencerede hafifçe haşlayalım(buharlı pişiriciniz veya benmari usulü haşlayabiliceğiniz bir tenceriniz varsa tercih etmeniz daha sağlıklı olur).Karnıbaharın haşlandıktan sonra suyunu süzüp genişçe bir fırın kabına serelim.Üzerine tuz ve karabiber ekelim.Karnıbaharımız haşlanırken iki yemek kaşığı tereyağı ile 3 yemek kaşığı unu kavuralım.İçine 1/2 lt süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Ara ara karış