VİŞNE REÇELİ
MALZEMELER;
1 kg vişne
6 su bardağı şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI
Vişneler yıkanıp sapları ve çekirdekleri ayıklanır.Genişçe bir tencereye bir kat şeker bir kat vişne şeklinde konur.Tencere sallanarak şeker ile vişnenin daha iyi karışması sağlanır kapağı kapatılarak 1 gece veya 6-7 saat sulanması beklenir.Hafif ateşte su konmadan kaynatılıp ara sıra tencere sallanır.Biraz koyulaşınca limon suyu ilave edilip ateşten alınır.Çok kaynatılırsa rengi kararır.Bunun için ateşten alınınca porselen veya cam kaba geçirilip soğutulur.Arzu edilirse bu kabın üzerine tülbent serilip 3-4 gün güneşte bırakılarak rengi bozulmadan kıvamı koyulaştırılır.
AFİYET OLSUN
1 kg vişne
6 su bardağı şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI
Vişneler yıkanıp sapları ve çekirdekleri ayıklanır.Genişçe bir tencereye bir kat şeker bir kat vişne şeklinde konur.Tencere sallanarak şeker ile vişnenin daha iyi karışması sağlanır kapağı kapatılarak 1 gece veya 6-7 saat sulanması beklenir.Hafif ateşte su konmadan kaynatılıp ara sıra tencere sallanır.Biraz koyulaşınca limon suyu ilave edilip ateşten alınır.Çok kaynatılırsa rengi kararır.Bunun için ateşten alınınca porselen veya cam kaba geçirilip soğutulur.Arzu edilirse bu kabın üzerine tülbent serilip 3-4 gün güneşte bırakılarak rengi bozulmadan kıvamı koyulaştırılır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder