Kayıtlar

Temmuz 9, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SARAY LİMONATASI

Resim
ortaya çıkan sonuç kabukların redndelenip toz şekerle ovulmuş hali MALZEMELER: 11 adet limon 2 adet portakal 800 gr toz şeker 1 su bardağı bal 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil.(taze veya kuru) yarım demet nane YAPILIŞI: limon ve portakalın rendenin ince tarafıyla beyazı çıkmayacak şekilde rendeliyelim.geniş bir kaba alıp içine toz şekeri katıp iyice ovalım.içine bir tarafından başlayıp döne döne uzun bir şekilde çıkardığımız (bkn.resim)limonları katıp,naneleri ekleyip iyice ovalım.içine yaklaşık 3 lt su katıp balı ve zencefili ekleyelim.karıştırıp ince tel süzgeçten süzelim.soğuttuktan sonra afiyetle içebilirsiniz. AFİYET OLSUN.......