Kayıtlar

Haziran 20, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ELMALI MİLFÖY

Resim
MALZEMELER:6 adet kare milföy hamuru 6 adet orta boy elma yarım su bardağı kuru üzüm yarım su bardağı iri parçalanmış ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın yarım su bardağı toz şeker yarım su bardağı pudra şekeri (üzeri için) YAPILIŞI:milföyleri açılınca elinizle genişletin. her yanından 1'er cm kadar.elmaları soyun,kabak oyma aleti yada bıçakla tam ortasını alın. yaklaşık 1 cm çapında olmalı.milföyün üzerine koyun.oyulan kısmı ceviz ve üzümle doldurun.üzerine ve içine toz şekerle karıştırdığınız tarçından serpin.bolcana olsun.sonra milföyü bohça şeklinde kapatıp,bir kürdan yardımıyla (dikey olarak sokun)tutturun.orta ısılı fırında yaklaşık 40 dak.pişirin.fından çıkar çıkmaz üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin.ılıkken yanına 1 top vanilyalı dondurma koyarak servis edin.bu tatlıyı misafirleriniz gelmeden önce hazırlayıp fırını onlar gelince yakarsanız,ılık servis etme şansınız olur.