Kayıtlar

Haziran 18, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TURUNÇ REÇELİ

Resim
nergisin yemek dünyası turunç MALZEMELER: 15 adet turunç 1,5 kg toz şeker yarım turunç suyu 4 su bardağı su YAPILIŞI: turunçları rendenin ince tarfıyla hafifçe beyazlarını çok çıkartmadan rendeliyoruz.rendelediğimiz bu kabukları atmıyoruz,temiz bir tülbente bağlayıp haşlama ve soğuk su sürecinde turunç kabuklarıyla beraber tutuyorum. Rendelenmiş turunçları portakal soyar gibi yaklaşık 6-8 dilime bölelim.bu dilimlerin iç kısımları çok kalınsa bunları hafifçe inceltelim,sonra yorgan iğnesi ile kıvırıp kalınca bir ipe rulo şeklinde dizelim.sıkı olmasına dikkat edelim yoksa suda açılır.bir tencerede kaynattığımız suya atıp 15-20 dak haşlayalım.sudan çıkarıp soğuk suya koyalım.bu suyu günde 2 kere değiştirelim.2.gün kabukların hafifçe tadına bakalım,acılğı gitmişmi diye.aşağı yukarı 2 veya en geç 3. günde tatlanır.turunçları bir bezin üzerine alıp suyunu süzmesi için 2-3 saat bekletelim.su ve şekeri bir tencerede kaynatıp kabukların ipini çıkarmadan içine atalım.tülbente sarılı re

MAGNOLİA TATLISI

Resim
nergisin yemek dünyası ilk katın atılmış hali MALZEMELER: 1 Litre süt 3 çorba kaşığı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı un 2 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket bebe bisküvisi 1 kutu krema çilek ve muz YAPILIŞI: sütü,toz şeker,nişasta,un,yumurta sarısı,ve vanilya ile karıştırarak pişirelim.muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara bırakalım.soğuyunca kremayı ekleyip,mikser yardımıyla çırpalım.çilekleri yıkayıp dilimleyelim.muzlarıda ince doğrayalım.bebe bisküvilerini robottan geçirip toz haline getirelim.kuplarımıza veya ben kavanoza yaptım görüntüsü çok estetik geldi,önce bisküviden 1 yemek kaşığı koyup dilimlenmiş çilekleri dizelim.biraz muhallebi ekleyip (çilekleri örtecek kadar)yine bir kaşık bisküvi serelim.üzerine aynı foğtoraftaki gibi muzları dizip,muhallebiyi koyalım.en üste yine bisküvi serelim.üzerini aynı meyvelerle süsleyip servis yapabiliriz.ama üst süsünü servis sırasında yaparsak daha taze bir görüntü olur.ben kapaklı kavanozları ter

KÖFTELİ MAKARNA

Resim
nergisin yemek dünyası köfteli makarna MALZEMELER: 1 paket çubuk makarna 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağı SOS MALZEMESİ: 1kg domates rendesi (sosu-mümkünse ev yapımı olabilir) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 diş ezilmiş sarımsak KÖFTE MALZEMESİ: 500 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 1 adet soğan rendesi YAPILIŞI: yarısına kadar su doldurduğumuz bir tencereye zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı tuzu koyup kaynatıyoruz,su fokurdamaya başlayınca içine makarnaları atıyoruz.arzu eden makarnayı kırabilir ama ben kırmadan haşlamayı tercih ediyorum.12-15 dak.haşlayıp süzgece alalım soğuk suya tutabiliriz.çoğu zaman tutmamayı tercih ediyorum.orta boy bir tencerede domatesi,sarmısağı ve baharatları pişirelim.eğer çiğ domatesse biraz daha fazla kaynaması lazım suyunu biraz çektirelim.köfteyi verilen malzemeyle yoğurup yarım ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.yağsız bir teflon tavada bu köfteleri 5 dakika kadar çevirip,pişen sosun içi