TURUNÇ REÇELİ
nergisin yemek dünyası turunç MALZEMELER: 15 adet turunç 1,5 kg toz şeker yarım turunç suyu 4 su bardağı su YAPILIŞI: turunçları rendenin ince tarfıyla hafifçe beyazlarını çok çıkartmadan rendeliyoruz.rendelediğimiz bu kabukları atmıyoruz,temiz bir tülbente bağlayıp haşlama ve soğuk su sürecinde turunç kabuklarıyla beraber tutuyorum. Rendelenmiş turunçları portakal soyar gibi yaklaşık 6-8 dilime bölelim.bu dilimlerin iç kısımları çok kalınsa bunları hafifçe inceltelim,sonra yorgan iğnesi ile kıvırıp kalınca bir ipe rulo şeklinde dizelim.sıkı olmasına dikkat edelim yoksa suda açılır.bir tencerede kaynattığımız suya atıp 15-20 dak haşlayalım.sudan çıkarıp soğuk suya koyalım.bu suyu günde 2 kere değiştirelim.2.gün kabukların hafifçe tadına bakalım,acılğı gitmişmi diye.aşağı yukarı 2 veya en geç 3. günde tatlanır.turunçları bir bezin üzerine alıp suyunu süzmesi için 2-3 saat bekletelim.su ve şekeri bir tencerede kaynatıp kabukların ipini çıkarmadan içine atalım.tülbente sarılı re...