Kayıtlar

Haziran 30, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI

Resim
MİLFÖY PASTASI NERGİSİN YEMEK DÜNYASI MALZEMELER 5 Adet milföy hamuru 250 gr çilek 2 yemek kaşığı pudra şekeri KREMASI İÇİN: 180 gr toz şeker 80 gr un 1 adet yumurta 500 gr süt 1 paket vanilya YAPILIŞI: milföy hamurlarını bıçakla tam ortadan iki eşit parçaya bölüp 2 adet dikdörtgen elde edelim.bunları 170 derecelik fırında üzerleri kızarmayacak şekilde iyice kabarana kadar pişirip soğumaya alalım.bu sırada bir tencerede krema malzemesinin tamamını vanilya hariç bir çırpıcıyla karıştırarak dibine tutmayacak şekilde katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.altını kapatınca vanilyayı katıp iyice çırpalım.soğuyan milföy hamurlarını elimiz veya bir bıçak yardımıyla  orta kısmındaki bir kattan ikiye ayırıp ortasına pişirip soğuttuğumuz veya ılıkda olabilir,kremayı sürelim.bunların hepsini böyle hazırladıktan sonra üzerine bir tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim.üzerini çilekle arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.... Bu tatlı gayet hafif y