Kayıtlar

Kasım 2, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAHARATLI KURABİYE

Malzemeler:500 gr un 1 paket kabartma tozu 150 gr yumuşak tereyağı 1 yumurta 1 yemek kaşığı yoğurt 1limon kabuğu rendesi 2 çay kaşığı tarçın Yarım çay kaşığı öğütülmüş veya dövülmüş karanfil 1 çay kaşığı zencefil Yarım çay bardağı ince dövülmüş ceviz Yarım çay kaşığı karabiber Ayrıca kurabiyenin üzerine batırmak için iri ceviz parçaları Hazırlanışı; Un , yumurta ,tereyağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi ve baharatların tamamını karıştırıp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun . Daha sonra ince dövülmüş cevizi ekleyip hamurun her tarafına eşit dağılıncaya kadar yoğurmaya devam edin . İstenen büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın ve ortalarına iri ceviz parçaları batırarak fırın tepsisine dizin . Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-35 dakika pişirin. afiyet olsun.

TARÇINLI RULO

Malzemeler:2 yumurta sarısı                   1 paket eritilmiş margarin                   1 tatlı kaşığı kabartma tozu                   1 su bardağı yoğurt                   yarım çay bardağı şeker                   yarım çay bardağı sıvıyağ İçi; 1 kase fındık - ceviz       1 kase şeker       tarçın Yapılışı: Malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yap . Bu hamuru merdaneyle açıp dikdötrgen şekline getir . İçine iç malzemesini sürüp rulo haline getirip, yumurta sürüp fırında pişir.

ISPANAKLI PASTA

Malzemeler 3 yumurta Yarım su bardağı yağ Yarım su bardağı haşlanmış rondoda kıyılmış ıspanak 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Limon kabuğu rendesi 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı un Krem şanti 1 su bardağı süt Yapılışı Yumurtayı şekerle çırp , diğer malzemeleri ekle . Orta hararetli fırıda pişir ,piştikten sonra soğumasını bekle . Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üstünü bıçakla sıyırıp çıkar . Krem şantiyi üzerine sür . Sonra kestiğin parçayı blandırdan geçir iyice toz haline getirip üzerine serp . sanki şam fıstığı serpmiş gibi duracaktır.afiyet olsun
Resim

YULAFLI KURABİYE

Malzemeler 50 gr yulaf Yarım portakal 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 90 gr tereyağı 150 gr un 150 gr toz şeker Tarçın Yapılışı 50 gr yulafı rondoda un haline getir, içine yarım portakal ekle yeniden karıştır . Sonrada toz şekeri ekleyip bir daha karıştır . Daha sonra diğer malzemeleri ekle yeniden karıştır . Folyaya koyup rulo haline getirip buzdolabında beklet . İnce dilimler haline getir pişir.

TAHİNLİ DİLİMLER

malzemeler:300 gr.(3 su bardağı)un 250  gr.yumuşak margarin 270 gr.(1,5 su bardağı) 1 paket kabartma tozu 2 yumurta 1 poşet  vanilin 1 yemek kaşığı tahin 1 çay bardağı ceviz içi Üst Malzeme 120 gr ( 1 çay bardağı ) tahin 1 yemek kaşığı toz  şeker Hazırlanışı Margarin , şeker , yumurta , şekerli vanilin ve tahini mikser ile 2-3 dakika çırpın ceviz içi ve unu ilave edip 1 dakika daha çırpın . Hamuru 24x30 cm boyutlarındaki yağlanmış tepsiye yayın . Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-35 dakika pişirin . Piştikten sonra 5 dakika soğutup , dikdörtgen biçimde dilimleyip üzerine tahini sürüp şekeri serpin . Soğuyunca servis yapın .

KABAKLI KURABİYE

Malzemeler:5 bardak un                   250 gr. margarin                   1 çay bardağı tahin                   2 dilim kabak rendesi                   1 yemek kaşığı sirke                   3 yumurta sarısı ( 1 sarısı üzerine )                      1paket kabartma tozu                    1 su bardağı                   1 su bardağı şeker                   1 kase ceviz-fındık         Üzeri için 2 yemek kaşığı haş haş   Yapılışı:  Kabağı ,cevizi ,tahini ve şekeri karıştır..bir harç elde et.Diğer malzemeleri başka bir kapta yoğur. Hamuru yağur , ikiye böl. Dikdörtgen şeklinde aç. Arasına   harcı sür. Rulo yap,üzerine yumurta sarısı sür ve haş haş serp fırına at.