Kayıtlar

Eylül 25, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ŞAKŞUKA

Resim
MALZEMELER: 4 adet patlıcan 4 adet patates 15 adet çarliston biber 3 adet kapya (kırmızı)biber kızartmalık yağ 1 kilo domatesin rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet kesme şeker 2 diş sarımsak YAPILIŞI: Patlıcanları alaca soyup boyuna 4 veya 5 parçaya bölüp,daha sonrada bunları iri parçalar halinde(yaklaşık 1,5-2 cm)doğrayalım.tuzlu suya koyup,patatesi ve biberleri aynı boyutlarda doğrayıp kızartma yağını kızdıralım.yağı tencereye bolca koymalıyız ve yağın iyice kızmasını beklemeliyiz. ilk önce patatesleri sonra patlıcan,sonrada biberleri kızartalım.tencerede yaklaşık 2 kepçe kadar yağ bırakıp,geri kalan yağı başka bir yere alalım veya dökelim.tencerede kalan yağa domatesi,tuzu,şekeri ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice pişirelim.bunu kızarttığımız sebzelerin üzerine döküp ezmeden iyice karıştıralım.domatesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.temiz bir servis tabağına alıp soğutun. AFİYET OLSUN........

GÜVEÇTE PASTIRMALI KURUFASÜLYE

Resim
MALZEMELER: yarım kilo kuru fasulye 1 kilo domatesin rendesi 2 adet orta boy ince doğranmış soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 200 gr. kadar çemensiz pastırma 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet kesme şeker YAPILIŞI: kuru fasulyeyi akşamdan ıslatalım.eğer bu işlemi sütle yaparsanız daha lezzetli bir sonuç alırsınız.fasulyenizi sütle ıslatıp eğer mutfağınız çok sıcaksa buzdolabındada bekletebilirsiniz. ertesi gün güvecinize(yoksa döküm tencere veya normal tencerede olabilir)soğanı koyup,tereyağıyla hafif kavuralım fasulyeleri süzüp iyice yıkayıp ekleyelim.domatesi,tuzu ve şekeri ekleyip biraz çevirelim.sonra güvecin ağzına yakın bir  seviyede sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.arada bir kontrol ederek en az 3-4 saat orta hararetli ocakta pişirelim.eğer gerekirse daha fazlada olabilir.bunu kendimizin kontrol etmesi gerekir.pişip pişmediğini ve su isteyip istemiyeceğini kendi göz kararımıza göre kontrol etmeliyiz.piştikten sonra içine pastırmayı katıp bir taşım kaynatalım. AFİYET OLSUN.....