Kayıtlar

Nisan 16, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATATESLİ RUS EKMEĞİ

Resim
                             MALZEMELER:                              500 gr un                              200 gr patates püresi(veya rendesi)                              20 gr tuz                              30 gr taze maya veya 1 küçük paket toz                                   instant maya                                                                                                            150-200 süt veya su                              isteğe göre bir dal biberiye YAPILIŞI:unu bir kaba veya düz bir yüzeye eleyin.ortasını açıp içine mayayı koyun.biraz süt yardımıyla yumuşatın.unun kenar kısmına tuzu serpin.geri kalan malzemeleri ekleyip hepsini yoğurun.ölçüden biraz fazla süt koyabilirsiniz çünkü hamurun kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olması gerekiyor.tezgaha hafif un serperek hamuru top haline getirip nemli bir bez altında yarım saat bekletin.yarım saat sonra iki top haline getirip yarım saat daha bekletelim.tepsiyi ya