Kayıtlar

Ocak 24, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR(PORTAKALLI)

Resim
PORTAKALLI ENGİNAR  MALZEMELER 5 adet enginar 1 büyük boy soğan 1 su bardağı portakal suyu 1 limon suyu garnitür(dondurulmuş,taze veya konserve olabilir) yarım çay bardağı  zeytinyağı 4 adet kesme şeker 2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI NERGİSİN YEMEK DÜNYASI soğanları incecik doğrayıp,zeytinyağıyla geniş hacimli bir tencereye koyalım üzerine enginarları dizelim garnitürleri enginarların içine ve çevresine koyalım.portakal suyu,tuz ve şekeri koyup orta ısıda 30 dak.pişirelim.eğer konserve garnitür kullanıyorsak enginarlar biraz pişince ekleyelim.enginarlar suyunu çekince altını kapatıp,soğutalım.servis tabağına alıpüzerini dereotu ile süsleyelim.servise hazırdır. AFİYET OLSUN........................

SOFRA DÜZENİ

Resim

SARMISAKLI BROKOLİ SALATASI

Resim
MALZEMELER 3 diş sarımsak 500 gr. brokoli yarım çay bardağı zeytinyağı yarım  "      "    "    limon 1tatlı  kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber yarım çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı balzamik sirke YAPILIŞI brokolileri ayıklayıp,suda haşlayalım.içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.su kaynamaya başladıktan 10 dak. sonra altını kapatalım.brokoliler ılınana kadar ayrı bir kapta sarımsakları ezelim,geri kalan bütün malzemeyi tuzda dahil karıştıralım.brokolileri elimizle bu sosun içine koyup yavaş haraketlerle sosu yedirelim.brokolilerin ezilmemesi için dikkatli olalım.soğutalım.servise hazırdır. AFİYET  OLSUN...........