ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR(PORTAKALLI)
PORTAKALLI ENGİNAR MALZEMELER 5 adet enginar 1 büyük boy soğan 1 su bardağı portakal suyu 1 limon suyu garnitür(dondurulmuş,taze veya konserve olabilir) yarım çay bardağı zeytinyağı 4 adet kesme şeker 2 çay kaşığı tuz YAPILIŞI NERGİSİN YEMEK DÜNYASI soğanları incecik doğrayıp,zeytinyağıyla geniş hacimli bir tencereye koyalım üzerine enginarları dizelim garnitürleri enginarların içine ve çevresine koyalım.portakal suyu,tuz ve şekeri koyup orta ısıda 30 dak.pişirelim.eğer konserve garnitür kullanıyorsak enginarlar biraz pişince ekleyelim.enginarlar suyunu çekince altını kapatıp,soğutalım.servis tabağına alıpüzerini dereotu ile süsleyelim.servise hazırdır. AFİYET OLSUN........................