Kayıtlar

Temmuz 17, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TEYZEMİN TATAR MANTISI

Resim
MALZEMELER: 1 kilo un 1 yumurta 1 çay bardağı süt DİNLENME AŞAMASI aldığı kadar su 1 tutam tuz İÇİ İÇİN: 300 gr kıyma 2 adet soğan(büyükse 1 adet) tuz karabiber ÜZERİ İÇİN: yarım kilo yoğurt 2 diş sarımsak 1 kaşık tereyağı 2 çay kaşığı kırmızı biber YAPILIŞI: una,yumurtayı,sütü,tuzu ve kulak memesi yumuşaklığında olana dek suyu ekleyelim. istediğimiz kıvama gelene dek iyice yoğuralım. üzerine nemli bir bez örtüp,en az 1 saat bekletelim. bu sırada içini hazırlayalım.kıymaya 2 adet soğanı KIZIM HAMUR YOĞURUYOR  rendeleyelim,tuz karabiber ekleyip yoğuralım. dinlenmesi bitince hamuru 5-6 top yapıp örtünün altında tutalım.haurları hafif unlayarak açalım ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.unlama işlemi sırasında dikkatli olalım fazla kaçırmayalım. hamur sertleşebilir.hamuru kolaylık olması açısından çok küçük bir bardak veya deodorant kapağını yıkayıp onunla bölebiliriz.tatar mantısı olduğundan dolayı şekli yuvarlak olsa daha iyi olur.içine kıymayı