Kayıtlar

Temmuz 4, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EV YOĞURDU YAPIMI

Resim
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI MALZEMELER: 1 Kilo süt 1 çay bardağı mayalamak için yoğurt YAPILIŞI: 1 Kilo sütü kabarana kadar kaynatalşım..ılınmasını bekleyelim,ılınınca içine yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım arzu ettiğimiz bir kaba döküp bir masa örtüsü veya mutfak havlusu vasıtasıyla iyice saralım.en az 12 saat böyle sıcak bir yerde bekletelim.kapağını açıp kontrol ettiğimiz yoğurdu katılaştıysa buzdolabına kaldıralım.arzu ederseniz ertesi gün temiz bu iş için alınan veya kullanılmamış bir tülbentin içine koyup bağlayıp,bunu bir süzgeçe koyup 4-5 saat bekletip süzme yoğurt olarakda değerlendirebiliriz.ev yoğurdundan yapılan süzme yoğurt inanılmaz lezzetli oluyor... Ben ev yoğurdu yaparken doğal sütle yapmayı seviyorum.ama bulması çok zor genelde istanbulda bile alıcak çok yer var maalesef bu işi yapanların %99'u hayvanlarına sütlük yem veriyor.bu yemde 10 kilo süt veren hayvana duruma göre 15-20 kg süt verdiriyor.bu yemin içeriğide kimyasallardan oluşuyor.türkiye