PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
MALZEMELER 1 Kilo portakalın kabuğu(ince şeritler halinde kesilmiş) 5 bardak toz şeker su YAPILIŞI Portakal kabuklarını doğrayalım,eğer beyaz kısmı kalınsa çok az inceltebiliriz.daha sonra portakal kabuklarını üzerini örtecek kadar suyla bir tencereye koyup,kaynatalım.iyice fokurdayınca ocaktan alıp suyunu dökelim.bu işlemi 3-4 kez tekrar edelim.portakalın acısını iyice çıkarmamız gerekir.en son 3 bardak toz şeker ve 4 bardak suyla şerbet kıvamında pişirelim.portakal kabukları şeffaflaşınca ocaktan alıp süzelim.kevgirde kalan 2 bardak toz şekeri üzerine döküp alt üst edelim.fırın telinin üzerine serip kurutalım.çok kurursa takır takır olur.onun için aşırı kurutmayalım.daha sonra havayla temasını %100 kesmeyecek şekilde saklayalım.AFİYET OLSUN.........