Kayıtlar

Kasım 2, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ

Resim
MALZEMELER 1 Kilo portakalın kabuğu(ince şeritler halinde kesilmiş) 5 bardak toz şeker su YAPILIŞI Portakal kabuklarını doğrayalım,eğer beyaz kısmı kalınsa çok az inceltebiliriz.daha sonra portakal kabuklarını üzerini örtecek kadar suyla bir tencereye koyup,kaynatalım.iyice fokurdayınca ocaktan alıp suyunu dökelim.bu işlemi 3-4 kez tekrar edelim.portakalın acısını iyice çıkarmamız gerekir.en son 3 bardak toz şeker ve 4 bardak suyla şerbet kıvamında pişirelim.portakal kabukları şeffaflaşınca ocaktan alıp süzelim.kevgirde kalan 2 bardak toz şekeri üzerine döküp alt üst edelim.fırın telinin üzerine serip kurutalım.çok kurursa takır takır olur.onun için aşırı kurutmayalım.daha sonra havayla temasını %100 kesmeyecek şekilde saklayalım.AFİYET OLSUN.........

YEMEK HİKAYELERİ

Resim
KURU FASULYE PİLAV DAYANILMAZ İKİLİ KENDİ YAPTIĞIM MEYVE SALATASI BİR BAŞKA OLUYOR

ELMA REÇELİ

Resim
bu yaz yan komşudan elma tanıdıkların bahçesinden elma,ev elma bahçesine döndü.bu elmaları ne yapmalı ne etmeli derken,aklıma reçel yapmak geldi.bu kadar çok elmayı başka türlü değerlendirmek pek mümkün değildi.işte bu karışık cins elmalardan yaptığım elma reçeli. sert elma türlerinden daha lezzetli oluyor,özellikle golden türleri. MALZEMELER 2 kilo elma 6 bardak su 5 bardak toz şeker 1 adet çubuk tarçın yarım limon YAPILIŞI Elmaların kabuklarını soyup,küçük üçgenler şeklinde doğrıyalım.isterseniz daha büyük doğrayabilirsiniz.6 bardak suda yumuşayana kadar haşlayalım.yumuşayınca içine şekeri katıp 40-45 dak.orta hararetli ateşte kaynatalım.yoğunluğunu bir kaseye 1-2 kaşık koyup soğutarak kontrol edebiliriz.eğer kıvamını almışsa içine yarım limon sıkıp 3-5 dak.daha kaynatıp,altını kapatalım.altını kapatınca içine kabuk tarçını atıp ezmeden hafifçe karıştıralım.yarım saat bekletip tarçını içinden çıkaralım.tarçının elmanın tadını bastırmadan hafif bir aroma bırakmasını isteriz.