Kayıtlar

Haziran 16, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Resim
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR KALBİ MALZEMELER:Konserve enginar (kavanoz küçük boysa 4 adet ,büyük boysa 2 adet) 1 adet patates-1 adet havuç-1 avuç bezelye-1avuç mısır (bunları konserve yerine taze veya dondurulmuş tercih ederseniz daha lezzetli olur.) zeytinyağı tuz-şeker YAPILIŞI:enginarları kavanozdan çıkartıp yıkayın.tencereye 2 adet orta boy soğanı doğrayın üzerine 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağını koy.Patatesi havucu ve küçük garnitür boyutunda doğra .bezelye ve mısırla beraber tencereye koy.üzerine enginarı koyup,4 adet kesme şeker ve1 çay kaşığı tuz ,1 bardak taze portakal suyu  ilave edip altını yak.orta ateşte hafif suyunu çekene kadar pişir.yarım saat kadar.afiyet olsun