Kayıtlar

Ocak 22, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

HAVUÇLU KEK

Resim
YUMURTAYLA ŞEKERİN ÇIRPILMASI  MALZEMELER 5 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet orta boy havuç 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı süt 3 tatlı kaşığı tarçın 2,5 su bardağı un 150 gr.tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu YAPILIŞI havuçların kabuklarını soyup yıkayıp rendeleyelim.cevizleri çok ince olmayacak şekilde kıyalım. yumurtayla toz şekeri mikserle 15 dak.çırpalım. içine tereyağını,sütü,rendelenmiş havucu,kıyılmış cevizi,tarçını ve diğer malzemeleri ekleyelim.en son unu koyup havalandırarak karıştıralım.çok iyi yağlanmış kek kalıbına dökelim.175 derecelik fırında 40 dak.pişirelim.fırından almadan önce bir kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edelim.fırını kapatalım kapağını hafif aralık bırakalım.kek soğuyana kadar fırında kalsın. AFİYET OLSUN........

BARBUNYA PİLAKİ

Resim
 MALZEMELER 500 gr.barbunya 5 adet domates 2 diş sarımsak 2 adet soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet kesme şeker 1 çay kaşığı karabiber YAPILIŞI Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. sarımsağı 'da içine ezelim.domatesleri rendeliyelim veya hazır domates rendesi koyalım.zeytinyağı,baharatlar ve bütün malzemeleri içine koyup barbunyayı da ekleyelim.(barbunya dondurulmuş,taze veya mevsimine göre kurusu olabilir.) içine 4 bardak su ekleyip orta ateşte pişirin.yarım saat sonra tadına bakıp pişip pişmediğini kontrol  edelim.gerekirse üzerine sıcak su ekleyebiliriz.barbunya çok sulu olmamalı ve dağılmadan pişirilmelidir.düdüklüde 15 dak.bile pişer suyunu az koyalım. AFİYET OLSUN