Kayıtlar

Temmuz 26, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ŞEKERPARE

Resim
ŞEKERPARE MALZEMELER:2,5 SU BARDAĞI UN YARIM PAKET 125 GR. MARGARİN 2 ADET YUMURTA 1 PAKET KABARTMA TOZU 1 PAKET VANİLYA YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 2 ÇORBA KAŞIGI ŞEKER LİMON KABUGU RENDESİ BADEM VEYA FINDIK 2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER YARIM LİMON YAPILIŞI:Şeker  2,5 su bardağı su ile beraber kaynatılır.limon sıkılır.sonra kapatılır. yağ ile şekeri çırparak beyazlay.2 yumurta limon kabuğu rendesi vanilya ve kabartma tozu koy ve biraz daha karıştır.unu (tercihen eleyerek)koy ve yoğur.ceviz büyüklüğünde parçalara ayır.avuç içinde hafifçe bastırarak badem veya fındık yapıştır. fırında pembeleşinceye kadar 170 c ateşte pişir.çıkınca daha önce hazırlanıp ılıtılmış şurup üzerine dökülür.kapatılmış sıcak fırına konarak şurubu çektirilir.