Kayıtlar

Temmuz 27, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SÜTLAÇ

Resim
kaynatmaya başlangıç aşaması MALZEMELER:1 Su bardağı(orta boy büyük olmayan bir bardak)prinç 8 bardak süt 1 çay bardağı su 3 bardak toz şeker princin iyice kendini bırakmaya başlaması kaselere konulup bekletilir servise hazır YAPILIŞI:Prinç,su ve süt tencereye konur.kısık ateşte başından ayrılmadan karıştıra karıştıra kaynatılır.prinç kendini iyice bırakınca kıvamı iyice katılaşır.yaklaşık 1 saat sürer.içine toz şeker katılır.tarife bağlı kalmadan az veya çok şekerli olarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.şekeri koyunca  bir 10 dakika daha kaynatın.altını kapatıp kaselere alın.ılınınca tarçınla süsleyin.afiyet olsun.....

MENÜ 1

1.Lebibiye çorbası 2.pastırmalı pide 3.zeytinyağlı enginar kalbi 4.kahvaltılık çeşitleri 5.çoban  salata 6.ayvalı taraklık tavası 7.yarma buğday pilavı 8.şekerpare 9.sıcak yaz günlerine uygun erikli veya vişneli şerbet

ÇİLEK REÇELİ

Resim
MALZEMELER:1 kg. çilek 5-6 su bardağı toz şeker  yarım limon suyu  YAPILIŞI:Çilek iyice yıkanır.ayıklanıpgeniş bir tencerede 1 kat çilek 1 kat  şeker olacak şekilde serilir.bir gece veya en az 6-7 saat beklenilir.hafif ateşte su koymadan kaynatılır.biraz koyulaşınca limon suyu ilave edilir.aşırı kaynarsa rengi koyulaşabilir.daha kıvamlı olması için cam kasede üzerine tülbent örtülerek güneşe konulabilir.

TAZE ERİK ŞERBETİ

Resim
ERİK ŞURUBU(VİŞNE'DE AYNI TARİF)    MALZEMELER:1 Kg kırmızı erik 4 su bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 2 kg içme suyu yarım limon YAPILIŞI:Erikleri 2 kg suda iyice haşlayın.iyice yumuşayınca süzgeçten geçirin çok ezmeyin,tortusu çok olur.içine toz şekeri,limonu koyup iyice karıştırın.şekeri fazla gelirse biraz daha sulandırılabilir.içine kabuk tarçın atılır.iyice soğutulur.eğer kabuk tarçın önceden atılırsa eriğin bütün aromasını alır.onun için soğuyunca atınız.afiyet olsun

ŞEFTALİ REÇELİ

Resim
MALZEMELER:1 kg.şeftali 5-6 su bardağı toz şeker yarım limon suyu YAPILIŞI:Şeftaliler yıkanıp,soyulup 1 parmak kalınlığında dilimler haline getirilir.1 kat şeftali 1kat şeker şeklinde tencereye dizilir.kapağı kapalı şekilde enaz 6-7 saat olmak üzere bekletilir.(en uygunu 1 gecedir)içine hiç su katılmadan hafif ateşte kaynatılır.ateşten almadan limon suyu ilave edilir.çok aşırı kaynarsa rengi değişebilir.

KEDİ DİLLİ PROFİTEROLLU ACİL DOĞUMGÜNÜ PASTASI(UYDURUK)

Resim

KIZIM YEMEK PİŞİRİRKEN

Resim

MEYVE TABAĞI DÜZENLEMESİ ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEKLE

Resim

BALKABAKLI TART

Resim
 MALZEMELER 1 adet yumurta 5 çay bardağı un(normal boy) MALZEMELER:6 Çay bardağı un1 adet yumurta1 paket kabartma tozu 160 gr.tereyağı 1 paket vanilya 1 su bardağı pudra şekeri içi için:1 kg balkabağı 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 3 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz YAPILIŞI:Unu geniş bir kaba alın.ortasınayumuşamış tereyağı,yumurta,vanilya,kabartma tozu,pudra  koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.hamuru 1 saat dinlendir.bu sırada balkabağınıince dilimler halinde kesin.bir tencereye koyup üzerine toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyu çekip iyice yumuşayana kadar pişirin.iyice yumuşayınca içine kuş üzümü ve iri kılmış cevizi ekleyip,soğutun.hamurun üçte ikisini ayırıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin soğumuş kabaklı harcı üzerine dökün iyice yayın.ikinci hamuru elle veya merdaneyle açarak üzerine serin komple üzerini kapatacak şekilde.ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.ılıkken dondurmayla t

AŞURE

Resim
ilk kaynatma aşaması aşure isterseniz meyve şekerlemesiylede süsleyebilirsiniz AŞURE MALZEMELER:3 Su bardağı aşurelik buğday 1 portakal kabuğu 5 adet incir 9-10 adet kayısı yarım su bardağı kuru üzüm 6 su bardağı toz şeker yarım kahve fincanı gülsuyu yarımşar su bardağı prinç-nohut-fasulye 1 su bardağı ceviz içi 4 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tuz yarım su bardağı dolmalık üzüm yarım su bardağı çam fıstığı "   "     "   "      "  kuru dut YAPILIŞI:Akşamdan buğday,prinç,nohut,fasulye yıkanır.buğday prinçle,nohut fasulyeyle suda ıslatılır.ertesi gün iyice haşlanır. (arzu edilirse nohutla fasulye haşlanmış konserve alınır.haşlanmış olursa 1 su bardağı üzerinden hesaplanır.)buğday ve princi büyük boy bir tencereye koyup,içine çok küçük kıyılmış portakal kabuğu konup 10 bardak su ekleyerek,buğday iyice yumuşayana kendini bırakıp kıvam alana dek pişirilir.kısık ateşte yoksa dibine tutar.fasulye ve nohut içine katılıp bir süre daha haşlanır.ş

İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI:125 gr.(yarım paket)tereyağı 1,5 su bardağı irmik 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1,5 su bardağı toz şeker pişince serpmek için  3 çorba kaşığı şeker 2 su bardağı süt veya 1 su bardağı süt 1 su bardağı su YAPILIŞI:Tereyağı eritilip içine irmik konur hafif ateşte yarım saat kavrulur.gerekirse pembeleşene kadar biraz daha kavrulur.fıstık ilave edilip birazda o kavrulur.süt konup kısık ateşte çekene kadar karıştırılır.iyice çekince altı kapanıp.3 kaşık şeker serpip bir süre demlenmesi beklenir. kaymaklı dondurmayla ikram edebilirsiniz.