Kayıtlar

Ağustos 8, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KAYISI KURABİYESİ

Resim
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI KAYISI KURABİYESİ  MALZEMELER: 2,5 SUBARDAGI UN 150 GR TEREYAGI 1 YUMURTA 1/4 SU BARDAGI PUDRA SEKERI LIMON KABUGU RENDESI VANILYA 2-3 CORBA KASIGI MARMELAT(TERCIHEN KAYISI) UZERI ICIN YARIM SU BARDAGI TOZ SEKER 1FISKE KIRMIZI SEKER BOYASI 1FISKE SARI SEKER BOYASI YAPILISI UN,YAG,YUMURTA,PUDRA SEKER,VANILYA,LIMON KABUGU RENDESI HEP BERABER YOGURULUR .KUCUK PARCALARA AYRILARAK AVUC ICINDE YUVARLANARAK TEPSIYE DIZILIR.ORTA HARARETLI FIRINDA PISIRILIR.TEPSIYE DEGEN KISIMLARINA MARMELAT SURULEREK BIRBIRINE YAPISTIRILIR. KIRMIZI VE SARI SEKER BOYALARI YARIM BARDAK SUDA ERITILIP AYRI AYRI KASELERE KONULUR.BIR YUZU SARI BOYAYA BIR YUZU KIRMIZI SEKER BOYASINA BATIRILIR.DAHA SONRA BIR TABAGA KONULAN TOZ SEKERE BATIRILIR.TABAGA DIZILIR. Servis sırasında taze nane yaprağı veya defne yaprağıyla süsleyebilirsiniz. doğumgünü partileri ve davetler için çok görkemli ve şık bir sunum oluyor,tavsiye ederim. misafirler için g

YARMA BUĞDAY PİLAVI

Resim
YARMA BUGDAY PILAVI 1 ADET ORTA BOY SOGAN 5-6 ADET SIVRI BIBER 2 SU BARDAGI YARMA BUGDAY 2 ADET ORTA BOY DOMATES 3 YEMEK KASIGI TEREYAGI YAPILISI SOGANI INCECIK KIYALIM.ICINE YINE INCECIK DOGRADIGIMIZ BIBERLERI EKLEYIP TEREYAGINDA KAVURALIM.ICINE KABUKLARINI SOYUP KUCUK KUCUK DOGRADIGIMIZ DOMATESLERI EKLEYIP BIRAZDA OYLE PISIRELIM.ICINE YIKANMIS BUGDAYIDA EKLEDIKTEN SONRA 4  SUBARDAGI SUYU KOYUP HARLI ATESTE BIRAZ FOKURDAYICA KISIK ATESTE PISIRIN.YARMA BUGDAY YAPISI GEREGI BIRAZ UZUN SUREDE PISMEKTEDIR.HATTA BAZEN BU OLCU SU AZ GELEBILIR,KAYNAMIS SU EKLEYEBILIRSINIZ. BEN YARMA BUGDAYI METRODAN DIMYAT MARKA ALIYORUM. BIR KERE DENEYIN.HERKES BAYILACAK EMIN OLUN.

MİLFÖYLÜ PİLAV

MILFOYLU PILAV 2 YEMEK KASIGI TEREYAGINI PILAV TENCERESINE KOYUN ICINE 1 CAY BARDAGI BADEMI KOYUP TEREYAGINI YAKMADAN BADEMLERI KAVURUN.YIKADIGINIZ 2 SU BARDAGI PIRINCI ICINE ATIN. BERABER KAVURUN.3 SU BARDAGI SUYU EKLEYIP,PILAVI KISIK ATESTE PISIRIN. DAHA SONRA KARE MILFOY HAMURLARINI ELINIZLE BIRAZ GENISLETIN.ICINE HAFIF ILINMIS PILAVI KOYUP BOHCA SEKLINDE KAPATIN.UZERLERINE YUMURTA SARISI SURUP ORTA HARARETLI ATESTE UZERI HAFIFCE KIZARANA KADAR PISIRIN.ISTERSENIZ BUNLARI HAZIRLAYIP YEMEDEN KISA BIR SURE ONCEDE PISIREBILIRSINIZ.

BALLI SUSAMLI TAVUK

BALLI SUSAMLI TAVUK 3 YEMEK KASIGI BALI - YARIM FINCAN BALZAMIC SIRKE-YARIM FINCAN ZEYTINYAGI-1CAY KASIGI TUZ -1 TUTAM KARABIBER-1 TUTAMKIRMIZI BIBER-2 YEMEK KASIGI SUSAM- YARIM FINCAN SOYA SOSU - 1 DIS EZILMIS SARIMSAK ILE IYICE KARISTIR.4 ADET BUYUK TAVUK BUTUNA IYICE YEDIREREK SUR.BU ISLEMI PISIRECEGINIZ TEPSIDE YAPARSANIZ IYI OLUR.175 DERECEDE IYICE KIZARANA KADAR PISIRIN. AFIYET OLSUN.
Resim
ZENCEFILLI LIMONATA 4-5 ADET LİMON 1 CAY KASIGI ZENCEFIL(TAZE VEYA TOZ OLABILIR) 1,5 SU BARDAGI TOZ SEKER YAPILISI LİMONLARI IYICE YIKAYIP,DİLİMLEYİN ICINE TOZ SEKERI KATIP IYICE YOGURUN.SONRA BUNU SUZGECTEN GECIRIN.ICINE ZENCEFILI KATIN,LIMON VETOZ SEKER KARISIMININ ICINE 5-6 BARDAK SU EKLEYIP KARISTIRIP ONUDA SUZGECTEN GECIRIP KARISIMA EKLEYIN.(eger suyu az gelırse tadına bakıp bıraz daha ekleyebılırsınız)ICINE 3-4 DAL NANE VE YESIL ELMA DILIMLERI EKLEYIP SOGUTUP SERVIS YAPIN.