MALZEMELER:30 gr. klarife tereyağı 10 gr. un 200 ml tavuk suyu 100 gr.cheddar peyniri 200 ml süt tuz-karabiber 1 adet havuç(brunoise doğranmış)küp küp ama çok ince 1 adet kereviz sapı 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber(dolmalık biberler çok iri olanlardan olursa daha iyi olur) 1 adet soğan / sebzelerin ve soğanın hepsi çok küçük küp küp doğranıp ayrı ayrı beklesin. YAPILIŞI:Klarife tereyağı elde etmek için ilk önce tereyağını eritiyoruz.daha sonra bunu soğutup dibinde kalan katı kısmı sıvı kısmından ayırıyoruz.(tülbentten süzebiliriz.)sıvı kısmı atıp katı kısmı kullanıyoruz.bunu yapma sebebimiz ise süt,krema gibi ürünler kullanılarak yapılan çorbalar kesebilir tereyağına bu işlemi uygularsanız asla kesmez.klarife tereyağını tencerede ısıtıyoruz,havuç,kereviz sapı,soğanı soteliyoruz.4-5 dak.sonra biberleri koyun biraz daha soteleyin.unu ilave edip karıştırın,içine tavuk suyunu ilave edip kaynatın.kaynayınca kısık ateşte 10-15 dak.daha tutun,sütü yavaşça...