Kayıtlar

Nisan 12, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

CEVİZLİ TART

Resim
MALZEMELER:tart hamuru için:250 gr.tereyağı                                                        84 gr pudra şekeri                                                        1 adet yumurta                                                        340 gr un                           Şurubu İçin : 40 gr tereyağı                                                 3 gr tuz    ...

ELMALI STRUDEL

Resim
MALZEMELER: 350 gr un                               110 ml su                          50 gr margarin                               5 ml sirke                           1 adet yumurta                             20 gr şeker                             2 gr tuz                İç Harcı İçin :                               2 adet elma/ golden                    ...

KROKANLI MUZLU KEK

Resim
MALZEMELER:190 gr.pudra şekeri 190 gr.tereyağı (yumuşak) 340 gr.un 6 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 adet muz krokan için:150 gr.fındık 60 gr.fındık bulursanız 15 gr.glikoz(krokanın parlak olması için olmasada olur) YAPILIŞI:Margarin ve pudra şekerini iyice çırpın. Yumurtaları da teker teker aynı zamanda karıştırarak  ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. yarısını kalıbıa döküp  muz ve krokanı ezerek karıştırıp hamurlu karışımın ortasına koyun üzerine kalan harcı koyun. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.         Krokan Yapılışı : Fındıkları tavada kavurun. Şekerle glikozu ayrı bir tavaya alın bal kıvamına gelince içine fındıkları ekleyin. Tezgeha veya yağlı kağıt üzerine serip soğutun. Soğuyunca rondadan geçirin.

CHEDDAR PEYNİR ÇORBASI

Resim
MALZEMELER:30 gr. klarife tereyağı 10 gr. un 200 ml tavuk suyu 100 gr.cheddar peyniri 200 ml süt tuz-karabiber 1 adet havuç(brunoise doğranmış)küp küp ama çok ince 1 adet kereviz sapı 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber(dolmalık biberler çok iri olanlardan olursa daha iyi olur) 1 adet soğan / sebzelerin ve soğanın hepsi çok küçük küp küp doğranıp ayrı ayrı beklesin. YAPILIŞI:Klarife tereyağı elde etmek için ilk önce tereyağını eritiyoruz.daha sonra bunu soğutup dibinde kalan katı kısmı sıvı kısmından ayırıyoruz.(tülbentten süzebiliriz.)sıvı kısmı atıp katı kısmı kullanıyoruz.bunu yapma sebebimiz ise süt,krema gibi ürünler kullanılarak yapılan çorbalar kesebilir tereyağına bu işlemi uygularsanız asla kesmez.klarife tereyağını tencerede ısıtıyoruz,havuç,kereviz sapı,soğanı soteliyoruz.4-5 dak.sonra biberleri koyun biraz daha soteleyin.unu ilave edip karıştırın,içine tavuk suyunu ilave edip kaynatın.kaynayınca kısık ateşte 10-15 dak.daha tutun,sütü yavaşça...