Kayıtlar

Mayıs 7, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TEYZEMİN ÇİĞ BÖREĞİ

Resim
MALZEMELER: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz (biraz fazla olabilir) aldığı kadar su içi için: 500 gr. kıyma tuz,karabiber 1 adet küçük boy çiğ patates(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş) YAPILIŞI: unu ve tuzu aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. hamuru top haline getirip,nemli bir bez altında 45 dak.bekletin.bu sırada ayrı bir kapta kıymayı bütün malzemeleriyle karıştırın.hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp,nemli bir bezin altına dizin.oklavayla hafif unlayarak yaklaşık 10 cm çapında açın.temiz bir gazete kağıdına bunları dizin.kat kat üzerleri hep kapalı olacak yoksa hamur kurur.hepsi açılınca arasına bir tatlı kaşığı kıyma serilip katlanır.kenarları düz veya tırtıklı bir hamur keseceğiyle resimdeki gibi kesilir.tercihen bakır tencerede yarım kilo çiçek yağında kızartılır.börekleri yağa koymadan iyice kızmasını bekleyin.kızartırken maşayla arada bir dürtükleyin hamurun daha çok kabarmasını sağlar.her iki tarafı kızar