FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNIBAHAR



MALZEMELER                                                               
1 Adet ortaboy karnıbahar                                                    
250 gr yağszı kıyma                                                         
5-6 adet tatlı sivribiber                                                
1 orta boy soğan
2 su bardağı domates rendesi
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
100 gr kaşar rendesi


BAŞEMAL SOSUN YAPIMI
1/2 lt süt
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Karnıbaharı yıkayıp, ayıklayıp genişçe bir tencerede hafifçe haşlayalım(buharlı pişiriciniz veya benmari usulü haşlayabiliceğiniz bir tenceriniz varsa tercih etmeniz daha sağlıklı olur).Karnıbaharın haşlandıktan sonra suyunu süzüp genişçe bir fırın kabına serelim.Üzerine tuz ve karabiber ekelim.Karnıbaharımız haşlanırken iki yemek kaşığı tereyağı ile  3 yemek kaşığı unu kavuralım.İçine 1/2 lt süt ekleyip  muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Ara ara karıştırarak biraz ılıtalım.Sosumuzu karnıbaharın üzerine komple kapatacak şekilde dökelim.Soğanı ve sivri biberi ince ince doğrayıp çok az zeytinyağ ile hafif kavuralım.İçine kıymayı ekleyip topak olmayacak şekilde kavuralım.İçine ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim.Domates rendesini ekledikten sonra hafif suyunu çekene kadar pişirelim.Bu kıymalı sosuda karnıbaharın üzerine serelim.Üzerine 100 gr kadar rendelenmiş kaşar serpelim.175 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA