ZERDE

MALZEMELER:

1 çay bardağı pirinç
7 bardak su(orta boy)
1/2  çay bardağı gül suyu
10 gr safran
1,5 su bardağı şeker
5 kaşık mısır nişastası

YAPILIŞI

Tencereye 7 bardak suyu koyup içine pirinci ekleyelim.Ocağa koyup orta hararetli ateşte pirinçler iyice kendini bırakana kadar pişirelim.Pirinçlerin iyice piştiğini anlayınca içine bir kase ılık suda beklettiğimiz safranı süzüp suyunu ekleyelim.Gül suyunu ekleyip şekerli katalım.Şekerin tadına bakıp kendi arzumuza göre daha az veya çok koyabiliriz.Mısır nişastasınıı ekleyelim.Bununda ölçüsünü isteğe göre azaltabilir veya arttırabiliriz.Bir taşım kaynatıp  kaselere dökelim.İyi ce soğuyunca üzerini dolmalık fıstık ve üzümle süsleyelim.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA