Kayıtlar

Temmuz 31, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİN SALATASI

Resim
MALZEMELER:2 orta boy soğan 1 su bardağı  prinç  yarım çay bardağı zeytinyağı 1 demet dereotu yarım su bardağı bezelye 2 orta boy havuç 6-7 adet kornişon turşu 1 limon YAPILIŞI:Soğanları incecik kıyıp,zeytinyağıyla az kavurup princi ekleyip kavurmaya devam edelim.içine 1,5 bardak su ve tuzunu koyup pişirelim.pişince altını kapayıp demlenmeye ve soğumaya bırakalım.dereotunu kıyalım,haşladığımız bezelyeleri,haşlayıp küçük doğradığımız havuçları,küçük doğradığımız turşuları,limon suyunu soğuyan pilava ezmeden karıştıralım.afiyet olsun.

KREMALI DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER:7-8 adet domates veya domates püresi 1paket krema 2yemek kasigı teriyağı 2 yemek kasiğı un Tuz-karabiber YAPILISI:teriyağı ve unu bir tencerede kavurunuz.icine rendelediğiniz domatesleri veya 500gr.domates puresini Ekleyelim.biraz karistirip icine suyu ekleyip iyice karistiralim.suyu kendi arzumuza gore ekliyelim ama fazla sulandirmayip yogun birakalim.kaynayinca baharatlari ve kremayi ekleyelim.bir tasim kaynatip ocaktan alalim.rendelenmis kasarla beraber servos edelim.

ELMALI PATATES SALATASI

MALZEMELER:800 gr. patates 150 gr.yağlı yoğurt 200 gr.yarısı kırmızı yarısı yeşil elma 1 adet kırmızı soğan 2 yemek kaşığı mayonez yarım demet dereotu 2 yemek kaşığı elma sirkesi 150 gr.salatalık turşusu tuz-karabiber-1 tatlı kaşığı toz şeker YAPILIŞI:patatesleri tuzlu suda haşlayın.soğuyunca küçük doğrayın.dereotunu kıyıp,yoğurt,mayonez ve sirke ile karıştırın.baharatları ekleyin.hazırladığınız sosu patateslerle karıştırın.elmaları sekize bölüp çekirdeklerini çıkarıp kabuklarıyla beraber ince doğrayın.salatalık turşularını'da doğrayıp,karışıma ekleyin.soğanlarıda incecik küp küp doğrayıp,yarısından fazlasını içine ekle.gerekirse damak tadınıza göre elma sirkesi ve baharat ekleyebilirsiniz.servis tabağına alınca geri kalan soğanı üzerine serperek süsleyin.

FASULYE KAVURMA

MALZEMELER: 1 kilo taze fasulye veya fasulye turşusu 2 orta boy soğan 200 gr.sivri biber (tatlı) 4 tane domates yarım çay bardağı zeytinyağı 5 diş sarımsak 1 demet maydonoz 12-14 adet kornişon turşu pul biber-tuz-karabiber YAPILIŞI:2 a det soğanı incecik kıyıp zeytinyağında kavur.sivribiberleri incecik doğra içine koy.domateslerin kabuklarını soyup içine küçük küçük doğra  sarımsakları ezip koy.maydonozu incecik doğrayıp koy.turşuyu ince halkalar halinde doğrayıp ekle.baharatlarını ekledikten sonra haşlayıp,elinizle sıktığınız fasulyeleri veya fasulye turşusunu içine koyup 5-10 dak.kavur.soğuyunca servis tabağına alın.bu tarif klasik karadeniz usülü kavurmalardan biraz farklıdır ama görüntüsüylede tadıylada oldukça güzeldir.

PEYNİRLİ POĞAÇA

Resim
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI MALZEMELER:2 kaşık yoğurt 1 yumurta beyazı 250 gr.tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1  "     "    "  toz şeker 1 paket toz maya (yaş da olabilir) aldığı kadar un İÇİ İÇİN:250 gr.beyaz peynir yarım demet maydonoz bu içi patatesli veya kıymalıda hazırlıyabiliriz YAPILIŞI:Bütün malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.yarım saat bekletip,küçük parçalara bölüp elimizle yuvarlak açıp içini koyup kapatalım.hamuruna koyduğumuz yumurta beyazının sarısını üzerine sürüp orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN....... HEM YUVARLAK HEMDE JLASİK GÖRÜNÜMDE OLABİLİR

AÇMA

Resim
MALZEMELER:kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 1 bardak su 1 bardak süt 1  ""   "  sıvı yağ  3 tatlı kaşığı şeker 2  "       "    "  tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2 yumurta sarısı aldığı kadar un çörek otu YAPILIŞI:Mayayı 1 bardak ılık suda erit.(su yerine tamamını sütlede yapabilirsiniz.)1 bardak ılık süt,1 bardak sıvıyağ,şeker, tuz,mahlep ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat bekletin.daha sonra cevizden biraz daha büyük parçalara bölüp,elinizle halka şeklini verin.biraz kalın olsun.üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.orta ısılı fırında pişirin.afiyet olsun.