Kayıtlar

Temmuz 23, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

LEBENİYE ÇORBASI

MALZEMELER:200 GR. KIYMA YARIM SU BARDAĞI PRİNÇ YARIM KİLO YOĞURT 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 2 YEMEK KAŞIĞI UN TUZ-KARABİBER NANE-KIRMIZI BİBER YAPILIŞI:KIYMAYA TUZ VE KARABİBER EKLEYİP,YOĞUR.BUHARCI NOHUT TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLA.TEFLON TAVADA YAĞSIZ BİR ŞEKİLDE KIZART(ÇOK HAFİF)PRİNCİ 2 BARDAK SUYLA  HAŞLA.2 KAŞIK TEREYAĞINI 2 KAŞIK UNLA KAVUR.İÇİNE YOĞURDU KOYUP HAFİF HAFİF KARIŞTIR.PRİNCİ SUYUYLA BERABER İÇİNE EKLE.1 VEYA 2 BARDAK SU EKLE,ÇOK SULU OLMASIN.KÖFTELERİ İÇİNE KOY.KISIK ATEŞTE BİRAZ PİŞİR(KARIŞTIRARAK,YOKSA KESER)1 KAŞIK TEREYAĞINDA  NANE TUZ  KARABİBER VE BOL NANEYİ KAVUR KARIŞTIRARAK İÇİNE EKLE.AFİYET OLSUN. NOT:BU ÇORBA BİR YÖNÜYLE BİLDİĞİMİZ UN ÇORBASI VEYA YOĞURT ÇORBASINI ANDIRMAKTADIR.AMA OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA BİR TARİFTİR.