Kayıtlar

Şubat 21, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor
Resim
Evde tereyağı yapımı Aldığım açık sütlerin kaymaklarını her kaynattığımda Kapaklı bir kabının içine koyarak Dipfrizde saklıyorum.700 gram kadar birikmiş kaymağı Difrizden çıkartarak erimesini bekledim daha sonra Mikserde ilk önce yavaş devirden sonra orta devire geçip İyicene karıştırdım krema kıvamını alınca Hızı iyice arttırıp karıştırmaya devam ettim. Daha sonra orta hızda yaklaşık 45 dakika karıştırdım. Benim mikserim sabit olduğu için bu şekilde bıraka biliyorum. Krema kıvamından sulanmaya içinde Topaklar oluşmaya geçti Topakları iyicene sertleşince mikseri kapatıp bir tülbentin içine alıp suyunu İyice sıktırdım süzülmesi için biraz bekletip İyice sıkıp yuvarlak şekline getirdim.  Kaymakları biriktirme süresi Biraz uzun olsada sonuçta Şahane bir tereyağ elde ediyorsunuz fazla yorulmıyorsunuz Çok basit bir işlem  afiyet olsun.......
Resim
Yoğurt çorbası