Kayıtlar

Ağustos 1, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÇİKOLATALI TOP

Resim
MALZEMELER:Yarım kilo petibör bisküvi 1 bardak toz şeker 1  "   "     süt 3 kaşık kakao 100 gr.tereyağı YAPILIŞI:bisküviyi robotta veya ezerek toz haline getiriyorsunuz,içinde herhangi bir pütür kalmamalı.genişçe bir tencerede bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.malzeme toplanıp hamur kıvamı alacak.daha sonra ocağı kapatıp,soğumaya bırakıyoruz.daha sonra bir cevizin yarısı büyüklüğünde toplar haline getirip hindistan cevizi tozunda yuvarlayıp dörtbir yanının kaplanmasını sağlıyoruz. tabağa dizip üzerlerine kürdan saplayıp servis yapabiliriz.Afiyet olsun....

ELMALI PAY

MALZEMELER:3 bardak un 5 kaşık şeker 1 yumurta 250 gr.tereyağı yarım paket kabartma tozu içi:4 elma 5 kaşık şeker 1 tatlı kaşığı tarçın YAPILIŞI:Unu yoğurma kabına koyun.içine yumurtayı,şekeri,yumuşamış tereyağını,kabartma tozunu koyup iyice yoğuralım.3/1'ini ayırıp fazla kısmını iyice yağladığımız tart kalıbına bastırarak yayalım.başka bir tencereye rendelediğimiz elmaların içine şeker ve tarçını koyup(arzuya göre kuru üzüm ve cevizde koyabiliriz)biraz pişirip ılıtalım.bu harcı hamurun üzerine serelim.ayırdığımız kısmı merdaneyle açıp şeritler halinde keselim.(yaklaşık 1 parmak kalınlığında)üzeri kafes şekli alacak şekilde dizelim.orta hararetli fırında 40 dak.pişirelim.soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapabiliriz.

PASTIRMALI FIRIN MAKARNA

Resim
kullanacağımız makarnalar başemel sosu içini doldurunca başemel sosu dökünce kaşarı serpip  fırına koymadan önce fırından çıktığında servise hazır MALZEMELER: başemel sos için:2 kaşık tereyağı 2 kaşık un 250 ml süt içi için:150 gr.çemensiz pastırma 200 gr.taze kaşar 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz muskat cannelleoni olarak adlandırılan(düdük makarnanın iri boyu)bir paket 2 kaşık tereyağı YAPILIŞI:tereyağınla unu kavur.içine sütü azar azar ekleyerek çırp.dibine tutturmadan çok katılaşmadan ocaktan al.içine ince kıydığınız pastırmayı,tuzu,muskatı karıştır.makarnayı az suda biraz tuz atarak haşla.hazırladığınız bu sosu içine doldur.kalan sosu üzerine dök.(daha küçük boylarla yapılabilir.o zaman doldurmak yerine hepsini karıştırırız.)rendelenmiş kaşarı serp.orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişir.afiyet olsun

KEŞKÜL

MALZEMELER 2 lt süt (8 su bardağı) 400 gr toz şeker (1,5 su bardağı) 150 gr badem 100 gr yeşil fıstık 150 gr pirinç unu 500 gr patates unu 50 gr hindistan cevizi tozu YAPILIŞI Bademler ılık suda bekletilerek kabuklarından ayrılmaları sağlanır.Kabukları soyulduktan sonra ince kıyılır.Süt ile beraber 10 dakika kaynatılır.Sonra süzgeçten geçirilerek bademler sütün içinden alınır. Bir bardak su ile patates unu ile pirinç unu ezildikten sonra şeker ve hindistan cevizi tozu ile beraber süte eklenir.Orta derecelli ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Piştikten sonra ufak kaselerde kıyılmış yeşil fıstık ve bademle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.

DALYAN KÖFTE

MALZEMELER 750 gr orta yağlı kıyma 3 adet yumurta 2 adet havuç 1 demet maydonoz 1 adet soğan 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı köfte baharı 2 adet patates 2 dilim bayat ekmek içi 1 çay bardağı konserve bezelye 2 çay kaşığı tuz Aluminyum folyo YAPILIŞI Kıymayı, ince doğranmış maydonozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuz, karabiber ve yenibaharı bir kabın içine koyup iyice yoğuralım.Kare şeklinde bir fırın tepsisine aluminyum folyoyu yayalım.Çok az sıvı yağ ile yağlayalım.Hazırladığımız harcı üzerine koyup bastırarak yayalım.Bu arada patates ve havuçları haşlayalım.Patatesleri ezip, tuz ve karabiberle yoğuralım.Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp konserve bezelyeyle karıştıralım.Tepsideki kıymalı harcın üzerine hardalı sürüp üzerine patates püresini onun üzerinede havuç ve bezelye karışımını döşeyelim.Aluminyum folyoyu kenarlarından tutarak hazırladığımız malzemeyle beraber yuvarlayıp kenarlarını kapatalım.Orta ısılı fırında pişirelim.Piştikten s

KAKAOLU ISLAK KEK

Resim
kakaolu ıslak kek NERGİSİN YEMEK DÜNYASI  MALZEMELER 4 Yumurta 3 Bardak un 2 Bardak toz şeker 1 Paket kabartma tozu  500 ml süt 50 gr kakao 250 gr tereyağ YAPILIŞI İÇİNDEN AYRILAN KISIM İlk olarak yumurtayla şeker çırpıldıktan sonra süt eklenir.Daha sonra 250 gr erimiş tereyağı eklenir.Kakao da eklendikten sonra bir su bardaklık kısmı malzemeden ayrılır. Sonrasında un ve kabartma tozu eklenir.170 derece fırında 45 dakika  pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra ayırdığımız malzemeyi üzerine dökeriz.Soğuduktan sonra  servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

3 RENKLİ KREMA

MALZEMELER 300 gr.toz şeker 6 adet yumurta 10 adet jeletin(ince yaprak) 25 gr.kakao 1 paket vanilya 1 kilo süt 3 damla şeker boyası(kırmızı) YAPILIŞI Yumurta sarılarına toz şeker ve vanilya karıştırılır.Yumurta teli ile sürekli karıştırılarak kaynar süt ilave edilir.Ateşte sürekli karıştırırak bir taşım kaynatılıp indirilir.Soğuk suda ıslatılmış, suyu sıkılmış jelatinler ilave edilir.Jelatinler eriyinceye kadar karıştırılır.Donmaya başlayınca üç parçaya ayrılır.Birinci parçaya kakao,ikinci parçaya şekerci boyası karıştırılır.Üçüncü parça sade olarak kalır.Kat kat bir kalıba sırasıyla ilk önce sade olan kısım dökülür.Dondurucuda dondurulur.Donduktan sonra çıkarılıp kakaolu olan kısım eklenir.O parçada dondurulduktan sonra son olarak Şekerci boyalı kısım eklenir ve tekrar dondurulur.Dondurulduktan sonra ılık suya batırılır ve en üstte sade kısım olacak şekilde servis edilir.