MERCİMEKLİ KÖFTE

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıvı yağ
6 adet taze soğan
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı domates biber salçası karışımı
2 çay kaşığı tuz
1 çay karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

Mercimek ayıklanıp yıkanır ve 3-4 bardak su ile suyunu çekene kadar haşlanır.Ateşten alınınca üzerine bulgur konup karıştırılıp kapağı kapatılıp yarım saat bulgurun kabarması ve soğuması beklenir.Taze soğan,maydanoz ve dere otu ayıklanıp yıkanır ve ince ince doğranır.Doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılıp salça konup karıştırılır ve mercimek ile bulgura katılır.Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon ilave edilip yoğrulur.En son taze soğan, maydanoz ve dere otu katılır.Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde şekillendirilir.Servis tabağına yıkayıp hazırladığımız kıvırcık yapraklarının üstünde servis edilir.


AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA