PEYNİRLİ TEPSİ ÇÖREĞİ

MALZEMELER

1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
10 kahve fincanı un
1 paket margarin (250gr)
2 adet yumurta  (1 tanesi hamura, 1 sarı üzerine)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet dere otu
1 çay kaşığı tuz ve çörekotu

YAPILIŞI

Tencerede ılık sütte maya ve şeker eritilir.Yağ, 1 bütün yumurta,1 yumurta akı ve tuz konup iyice ezilir.Elenmiş un ile yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yapılır.Üzeri örtülerek ılık bir yere konur.İki misli kabarıncaya kadar mayalandılır.Hamur tekrar yoğrulur.Yarısı, 25-30 cm çapında yağlanmış tepsiye el ile bastırılarak yayılır.Üzerine kıyılmış dereotu karıştırılmış peynir rendesi serpilir.İkinci hamur elde tepsinin çapında büyütülür ve peynirin üzerine konur, biraz bastırılarak bütünlük sağlanır.Yarım çorba kaşığı sıvı yağ ve birkaç damla süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.Orta hararetli fırında pişirilir.Ilıyınca dilimlenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA