Kayıtlar

Temmuz 29, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATETES ÇORBASI

Resim
MALZEMELER: 1 litre et suyu 1 baş soğan 1 kaşık un 250 gr.patates 2 kaşık tereyağı tuz TERBİYESİ İÇİN: 1 Adet yumurta 1 bardak süt YAPILIŞI:Yağla,ince kıyılmış soğanı hafifçe kavur.un ilave edip karıştır.soyulmuş doğranmış patatesleri ilave edin,tuz atınız.patatesler ezilinceye kadar pişirin.süzgeçten veya el blendrından geçirin.kısık ateşte kaynatmaya devam edin.1 adet yumurtanın sarısıyla sütü çırpın.çorbadan terbiyenin içine 1 kaşık koyarak ılıştırın.sonra çorbaya katın.bir taşım daha kaynatıp ateşten alın.servise yakın 2 kaşık tereyağında nane ve kırmızı biberi kavurup tencereye veya kaselere tek tek ekleyebilirsiniz.

ÇİĞ KÖFTE

Resim
Bu çiğ köfte tarifi belki bildiklerinizden biraz farklıdır.kendim deneme yanılma yöntemiyle gerçekten lezzetli bir tarif bulduğuma inanıyorum. afiyet olsun MALZEMELER:2 Adet soğan 2kaşık biber salçası yarım kilo çiğ köftelik bulgur Yarım kilo çiğ köftelik kıyma 3 kaşık süzme yoğurt 1 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz 1  "   "   "     karabiber 1  "  "     "    kırmızı biber 3 adet domates 1 demet maydonoz 4 diş sarımsak 3-4 adet taze soğan ince kıyılmış YAPILIŞI:Geniş ve derince bir tepsiye soğanı incecik kıy,içinebiber salçasıve bulguru koy.iyice yoğur,sonra süzme yoğurdu ekle.yaklaşık 20  dakika daha yoğur.içine kıymayı koyup yoğurmaya devam et.yarım saat sonra eğer iyice özdeşleşmişse içine kabuklu olarak eklenmiş limonları ekle,baharatları koy,incecik kıyılmış kabuksuz domates,maydonoz,taze soğan,ezilmiş sarımsağı kat.bir süre daha yoğur.limonların sırf kabukları kalınca kabukları at.bu aşamadan sonra tadına bakarak kendi damak tadınıza gö

KABAKLI BÖREK

MALZEMELER:1 Soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 orta boy soğan 3 diş sarımsak 4 adet orta boy kabak 4 yemek kaşığı un 1su bardağı süt 4 yumurta yarım demet maydonoz dereotu karışımı kaşar peyniri rendesi 200 gr. YAPILIŞI:1 Soğanı incecik kıy,yağla kavur.kabakları küp küp doğra ve soğanla beraber kavurmaya devam et.sarımsakları ezbir iki çevir.unu koy ve altını kapatıp soğumasını bekle.sütü yumurtayı ve kaşar peyniri incecik kıydığınız maydonoz ve dereotunu ekleyip karıştır iyi yağlanmış tepsiye döküp,orta ısılı fırında pişir.

GÜL TATLISI

Resim
MALZEMELER:1 Paket sade kek un 1 su bardağı irmik 1 yumurta 100 gr. tereyağı 1 paket vanilya yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvıyağ 1 Avuç bağdem ŞURUBU:3 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su YAPILIŞI:Malzemelerin hepsini bir arada iyice yoğuralım.hamuru 4'e bölüp ayıralım.her bir parçayı merdaneyle açıp,çay bardağıyla 6 adet yuvarlak keselim.üst üste paralel bir şekilde yerleştirelim.ortasına her iki taraftanda gözükecek şekilde 2 adet bağdem koyalım.rulo yapıp tam ortadan keselim.kestiğimiz yerden tepsiye dizelim .170 derecede pişirelim .bu sırada kaynatıp ılıttığımız şerbeti üzerine döküp kapatılmış ılık fırında şerbeti iyice çektirelim.

EZOGELİN ÇORBASI (NERGİS USÜLÜ)

Resim
MALZEME ÇEŞİTLERİ MALZEMELER:1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı sarı mercimek yarım su bardağı prinç 1 adet soğan domates rendesi tuz -karabiber-kırmızı biber-nane nohut tanesi büyüklüğünde bulgurlu köfteler zeytinyağı YAPILIŞI:Soğanı incecik kıyın,zeytinyağında iyice öldürün.sonra içine 4-5 adet domates rendesi (tazesi yoksa hazırından veya ev yapımı)koyup biraz öldürün.sonra mercimekleri ve pirinci koyun  yeteri kadar suyu koyup orta dereceli ateşte pişirin.içine hazırını bulabiliyorsanız hazırı yoksa evde yapacağınız bulgurlu köfteleri ekleyin.iyice pişince 2 kaşık tereyeğında tuzu ve geri kalan baharatları(nanesi bol olursa daha lezzetli olur.)ekleyip azıcık çevirelim.çorbanın pişmesine yakın içine ekleyelim.eğer bulgur köftelerini koymazsak klasik ezogelin çorbası olur.afiyet olsun.