PORTAKALLI ÖRDEK
soğanların kavruluşu pişirme kabına meyvelerin dizimi kestane ve bağdemlerin eklenmesi ördeğin 10 dak.kadar haşlanması bütün garnitürlerin eklenmiş hali ördeğin yerleştirilip içinin doldurulması pişmeye hazır hali MALZEMELER:1 Adet ördek 4 adet portakal 2 çay kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz-karabiber-kırmızıbiber- garnitür YAPILIŞI:ördeği 10 dak.haşlayın. baharatlar ve balla iyice ovun.daha sonra 2 portakalın suyuyla ovunuz.dilimlediğiniz portakal ve lime dilimlerinin üzerine koyup.ayrı bir kapta soğanı uzun doğrayıp zeytinyağında kavurupiçine bağdem,kestane,tuz,karabiber,kırmızı biber,dolma baharı ekleyip kavurmaya devam edelim.içine dilimlenmiş yeşil zeytin,nane,dereotu ve maydonozu kıyıp ekleyelim.enson yarım bardak portakal suyu koyup bir müddet pişirelim.sonra ördeğin içini ve yanlarını bu içle dolduralım.üzerini folyoyla kapatıp orta ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirelim.bıçakla pişip pişmediğine bakalım.daha sonra folyoyu çıkarıp üzerinin...