Kayıtlar

Temmuz 30, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PORTAKALLI ÖRDEK

Resim
soğanların kavruluşu pişirme kabına meyvelerin dizimi kestane ve bağdemlerin eklenmesi ördeğin 10 dak.kadar haşlanması bütün garnitürlerin eklenmiş hali ördeğin yerleştirilip içinin doldurulması pişmeye hazır hali MALZEMELER:1 Adet ördek 4 adet portakal 2 çay kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz-karabiber-kırmızıbiber- garnitür YAPILIŞI:ördeği 10 dak.haşlayın. baharatlar ve balla iyice ovun.daha sonra 2 portakalın suyuyla ovunuz.dilimlediğiniz portakal ve lime dilimlerinin üzerine  koyup.ayrı bir kapta soğanı uzun doğrayıp zeytinyağında kavurupiçine bağdem,kestane,tuz,karabiber,kırmızı biber,dolma baharı ekleyip kavurmaya devam edelim.içine dilimlenmiş yeşil zeytin,nane,dereotu ve maydonozu kıyıp ekleyelim.enson yarım bardak portakal suyu koyup bir müddet pişirelim.sonra ördeğin içini ve yanlarını bu içle dolduralım.üzerini folyoyla kapatıp orta ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirelim.bıçakla pişip pişmediğine bakalım.daha sonra folyoyu çıkarıp üzerinin kız

MENÜ 2

1.EZOGELİN ÇORBASI 2.KAHVALTI ÇEŞİTLERİ 3.KABAKLI BÖREK 4.ZEYTİNYAĞLI FASULYE 5.KARIŞIK YEŞİL SALATA 6.BALLI SUSAMLI TAVUK 7.İÇ PİLAV 8.GÜL TATLISI 9.ZENCEFİLLİ  LİMONATA

CEVİZLİ TAHİNLİ KETE

Resim
Aynı sade ketenin yapıldığı gibi yapılır. unun kavrulmaya başlanması içine kavrulmuş unun üzerine 2 tatlı kaşığı karuluş aşaması toz şekerle 2 tatlı kaşığı tahinle cevizde eklenir. çok lezzetli olur.afiyet olsun.

SADE KETE

Resim
MALZEMELER:2,5 Bardak süt 1 Yemek  kaşık toz veya yaş maya 250 gr.tereyağı tuz üstü için yumurta aldığı kadar un YAPILIŞI:Ilık sütle maya iyice karıştırılarak,eritilmiş ılınmış yağ içine konur.tuz koyup aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.hamur 20 dakika bekletilir.daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp,elle veya merdaneyle yuvarlak açılır.10 kaşık unla 125 gr.tereyağı kavrulup içine serpilip,rulo yapılır.daha sonra daire şeklinde kıvrılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta ısılı fırında pişirilir.

İÇ PİLAV

Resim
MALZEMELER:1 kg prinç(5 su bardağı)  4 yemek kaşığı tereyağı 50 gr.kuş üzümü 50 gr.çam fıstığı 2 lt.et suyu veya normal su 150 gr.ince doğranmış hindi ciğeri 1 büyük soğan 1 tatlı kaşığı karabiber-tarçın-yenibahar  yeteri kadar tuz 7,5 su bardağı su veya et suyu YAPILIŞI:Suda ıslattığınız princi 2 kaşık  tereyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz.başka bir tencerede geri kalan yağla ciğeri kavurun.sonra kuş üzümü,çam fıstığı,baharatlar ve suyu ekleyip,hazırladığımız diğer prinçli harca katıp,ağzı kapalı olarak 15-20 dakika pişirip,demlenmeye bırakın.afiyet olsun.