Kayıtlar

Kasım 4, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BALKABAKLI YUFKA BÖREĞİ(TATLI)

Resim
 MALZEMELER 3 Adet yufka 1 yumurta 1 paket kaymak 200 ml süt yarım kilo balkabağı 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz 1 su bardağı toz şeker YAPILIŞI    Balkabaklarını iyice ayıklayıp temizleyip geniş yüzeyli bir tencereye küçük küçük doğrayalım.üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıp haşlayalım.iyice haşlanınca içine şekeri ekleyip karıştıralım,altını kapatalım.ılınınca elimize taktığımız bir eldivenle mıncıklayarak ezelim veya patates ezmek için kullanılan ezicilerdende kullanabiliriz.iyice ezilince içine cevizi ekleyip bir kenara koyalım.     yufkaları tezgaha serelim,önce ortadan iki eşit parçaya keselim,sonra bunları üst üste koyup üçgen şeklinde üç eşit parçaya bölelim.ayrı bir kapta yumurta kaymak ve sütü iyice karıştıralım.bu karışımı yufkalara sürüp üzerine balkabaklı içi serelim.rulo şeklinde katlayıp iyice yağladığımız tepsiye dizelim. üzerlerine bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dak. kadar pişirelim.fırından çıkarı

EVDE YEŞİL ZEYTİN YAPIMI

Resim
MALZEMELER 2 kilo taze yeşil zeytın su 1 yemek kaşığı kayatuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu zeytinyağı YAPILIŞI Yeşil zeytinleri ayıklayıp iyice yıkayalım.sonra bir çekiç,havan,taş veya benim tercihim küçük bir tereyağı eritme tavasıyla bir bezin üzerinde hafif çatlıyacak şekilde kıralım.kavanoza doldurup ağzına kadar suyla dolduralım.bu suyu hergün veya gün aşırı değiştirelim.Mutlaka güneş ışığı almayacak bir yerde saklayalım.1-1,5 ay sonra zeytinlerimizin acısı gidecektir.tadına bakarak kontrol edelim.gerekiyorsa süreyi uatabiliriz.sonra kavanozdan çıkarıp iyice yıkayalım.yine kavanoza koyup,içine tuzu ve limon tuzunu serpelim.kavanozu ağzına kadar zeytinyağıyla dolduralım.güneş ışığı almayan bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsiniz. AFİYET OLSUN........