PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER;
4 adet kalın Yafa portakalı kabuğu
5 su bardağı şeker
1 portakal suyu
1 limon suyu
YAPILIŞI
Portakal kabukları kalınca dilimlenip üzerini örtecek kadar su ile çok yumuşamadan haşlanır.Suyu süzülüp üzerine 3 bardak su konup bir taşım daha kaynadıktan sonra şeker eklenip kaynatılarak koyulaştırılır.Portakal ve limon suyu eklenip biraz daha ateşte tutulur.Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.Ilınınca kavanoza alınır.
AFİYET OLSUN
4 adet kalın Yafa portakalı kabuğu
5 su bardağı şeker
1 portakal suyu
1 limon suyu
YAPILIŞI
Portakal kabukları kalınca dilimlenip üzerini örtecek kadar su ile çok yumuşamadan haşlanır.Suyu süzülüp üzerine 3 bardak su konup bir taşım daha kaynadıktan sonra şeker eklenip kaynatılarak koyulaştırılır.Portakal ve limon suyu eklenip biraz daha ateşte tutulur.Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.Ilınınca kavanoza alınır.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder