YULAFLI ELMALI KURABİYE

MALZEMELER;
150 gr tuzsuz tereyağ(10 yemek kaşığı)
1 adet çırpılmış yumurta
75 gr tam buğday unu (2/3 su bardağı)
175 gr kahverengi şeker (1 su bardağı)
90 gr toz şeker(1/2 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
250 gr yulaf ezmesi (2,5 su bardağı)
50 gr çekirdeksiz kuru üzüm ( 1/2 su bardağı)
1 adet orta boy elma (0,5 cm çapında ince dilimlenmiş)
YAPILIŞI;


yulaflı elmalı kurabiye
Fırını 180 derecede ısıtalım.Bir kasede tereyağını ve şekerleri krema haline gelene kadar iyice çırpalım ve çırpılmış yumurtayı ekleyelim.Tamamen karışana kadar çırpalım.Unu, kabartma tozunu ve tuzu kaseye eleyelim.Tereyağlı karışıma ilave edip iyice karıştıralım.Yulaf ezmesini, kuru üzümü ve elmayı ekleyerek dikkatlice karıştırın.Elinizle veya bir dondurma kepçesi yada geniş bir yemek kaşığı kullanarak kümeler halinde aralarında mesafe bırakarak hazır fırın tepsilerine yerleştirin(Tepsilere mümkünse pişirme kağıdı veya silpad serelim).Kenarları hafifçe kızarıncaya kadar 10-12 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kaç dakika fırın tepsilerinde bekletin.Metal bir spatula kullanarak tamamen soğuması için kurabiyeleri tel ızgaraya dizelim.AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA