ÇİKOLATALI TOP

MALZEMELER:Yarım kilo petibör bisküvi
1 bardak toz şeker
1  "   "     süt
3 kaşık kakao
100 gr.tereyağı
YAPILIŞI:bisküviyi robotta veya ezerek toz haline getiriyorsunuz,içinde herhangi bir pütür kalmamalı.genişçe bir tencerede bütün malzemeyi karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.malzeme toplanıp hamur kıvamı alacak.daha sonra ocağı kapatıp,soğumaya bırakıyoruz.daha sonra bir cevizin yarısı büyüklüğünde toplar haline getirip hindistan cevizi tozunda yuvarlayıp dörtbir yanının kaplanmasını sağlıyoruz. tabağa dizip üzerlerine kürdan saplayıp servis yapabiliriz.Afiyet olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA