DALYAN KÖFTE

MALZEMELER

750 gr orta yağlı kıyma
3 adet yumurta
2 adet havuç
1 demet maydonoz
1 adet soğan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı köfte baharı
2 adet patates
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı konserve bezelye
2 çay kaşığı tuz
Aluminyum folyo

YAPILIŞI

Kıymayı, ince doğranmış maydonozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuz, karabiber ve yenibaharı bir kabın içine koyup iyice yoğuralım.Kare şeklinde bir fırın tepsisine aluminyum folyoyu yayalım.Çok az sıvı yağ ile yağlayalım.Hazırladığımız harcı üzerine koyup bastırarak yayalım.Bu arada patates ve havuçları haşlayalım.Patatesleri ezip, tuz ve karabiberle yoğuralım.Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp konserve bezelyeyle karıştıralım.Tepsideki kıymalı harcın üzerine hardalı sürüp üzerine patates püresini onun üzerinede havuç ve bezelye karışımını döşeyelim.Aluminyum folyoyu kenarlarından tutarak hazırladığımız malzemeyle beraber yuvarlayıp kenarlarını kapatalım.Orta ısılı fırında pişirelim.Piştikten sonra aluminyum folyoyu çıkartıp dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA