KEŞKÜL
MALZEMELER
2 lt süt (8 su bardağı)
400 gr toz şeker (1,5 su bardağı)
150 gr badem
100 gr yeşil fıstık
150 gr pirinç unu
500 gr patates unu
50 gr hindistan cevizi tozu
YAPILIŞI
Bademler ılık suda bekletilerek kabuklarından ayrılmaları sağlanır.Kabukları soyulduktan sonra ince kıyılır.Süt ile beraber 10 dakika kaynatılır.Sonra süzgeçten geçirilerek bademler sütün içinden alınır. Bir bardak su ile patates unu ile pirinç unu ezildikten sonra şeker ve hindistan cevizi tozu ile beraber süte eklenir.Orta derecelli ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Piştikten sonra ufak kaselerde kıyılmış yeşil fıstık ve bademle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
2 lt süt (8 su bardağı)
400 gr toz şeker (1,5 su bardağı)
150 gr badem
100 gr yeşil fıstık
150 gr pirinç unu
500 gr patates unu
50 gr hindistan cevizi tozu
YAPILIŞI
Bademler ılık suda bekletilerek kabuklarından ayrılmaları sağlanır.Kabukları soyulduktan sonra ince kıyılır.Süt ile beraber 10 dakika kaynatılır.Sonra süzgeçten geçirilerek bademler sütün içinden alınır. Bir bardak su ile patates unu ile pirinç unu ezildikten sonra şeker ve hindistan cevizi tozu ile beraber süte eklenir.Orta derecelli ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Piştikten sonra ufak kaselerde kıyılmış yeşil fıstık ve bademle süslenerek soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder