PASTIRMALI FIRIN MAKARNA
kullanacağımız makarnalar |
başemel sosu |
içini doldurunca |
başemel sosu dökünce |
kaşarı serpip fırına koymadan önce |
fırından çıktığında |
servise hazır |
başemel sos için:2 kaşık tereyağı
2 kaşık un
250 ml süt
içi için:150 gr.çemensiz pastırma
200 gr.taze kaşar
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz muskat
cannelleoni olarak adlandırılan(düdük makarnanın iri boyu)bir paket
2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI:tereyağınla unu kavur.içine sütü azar azar ekleyerek çırp.dibine tutturmadan çok katılaşmadan ocaktan al.içine ince kıydığınız pastırmayı,tuzu,muskatı karıştır.makarnayı az suda biraz tuz atarak haşla.hazırladığınız bu sosu içine doldur.kalan sosu üzerine dök.(daha küçük boylarla yapılabilir.o zaman doldurmak yerine hepsini karıştırırız.)rendelenmiş kaşarı serp.orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişir.afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder