GÜL TATLISI
1 su bardağı irmik
1 yumurta
100 gr. tereyağı
1 paket vanilya
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 Avuç bağdem
ŞURUBU:3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:Malzemelerin hepsini bir arada iyice yoğuralım.hamuru 4'e bölüp ayıralım.her bir parçayı merdaneyle açıp,çay bardağıyla 6 adet yuvarlak keselim.üst üste paralel bir şekilde yerleştirelim.ortasına her iki taraftanda gözükecek şekilde 2 adet bağdem koyalım.rulo yapıp tam ortadan keselim.kestiğimiz yerden tepsiye dizelim .170 derecede pişirelim .bu sırada kaynatıp ılıttığımız şerbeti üzerine döküp kapatılmış ılık fırında şerbeti iyice çektirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder