GÜL TATLISI

MALZEMELER:1 Paket sade kek un
1 su bardağı irmik
1 yumurta
100 gr. tereyağı
1 paket vanilya
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 Avuç bağdem
ŞURUBU:3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
YAPILIŞI:Malzemelerin hepsini bir arada iyice yoğuralım.hamuru 4'e bölüp ayıralım.her bir parçayı merdaneyle açıp,çay bardağıyla 6 adet yuvarlak keselim.üst üste paralel bir şekilde yerleştirelim.ortasına her iki taraftanda gözükecek şekilde 2 adet bağdem koyalım.rulo yapıp tam ortadan keselim.kestiğimiz yerden tepsiye dizelim .170 derecede pişirelim .bu sırada kaynatıp ılıttığımız şerbeti üzerine döküp kapatılmış ılık fırında şerbeti iyice çektirelim.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA