TAZE ERİK ŞERBETİ

ERİK ŞURUBU(VİŞNE'DE AYNI TARİF)   
MALZEMELER:1 Kg kırmızı erik
4 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
2 kg içme suyu
yarım limon
YAPILIŞI:Erikleri 2 kg suda iyice haşlayın.iyice yumuşayınca süzgeçten geçirin çok ezmeyin,tortusu çok olur.içine toz şekeri,limonu koyup iyice karıştırın.şekeri fazla gelirse biraz daha sulandırılabilir.içine kabuk tarçın atılır.iyice soğutulur.eğer kabuk tarçın önceden atılırsa eriğin bütün aromasını alır.onun için soğuyunca atınız.afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA