İRMİK HELVASI

İRMİK HELVASI:125 gr.(yarım paket)tereyağı
1,5 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
pişince serpmek için  3 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt veya 1 su bardağı süt
1 su bardağı su
YAPILIŞI:Tereyağı eritilip içine irmik konur hafif ateşte yarım saat kavrulur.gerekirse pembeleşene kadar biraz daha kavrulur.fıstık ilave edilip birazda o kavrulur.süt konup kısık ateşte çekene kadar karıştırılır.iyice çekince altı kapanıp.3 kaşık şeker serpip bir süre demlenmesi beklenir. kaymaklı dondurmayla ikram edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA