BALKABAKLI TART


 MALZEMELER
1 adet yumurta
5 çay bardağı un(normal boy)
MALZEMELER:6 Çay bardağı un1 adet yumurta1 paket kabartma tozu
160 gr.tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
içi için:1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:Unu geniş bir kaba alın.ortasınayumuşamış tereyağı,yumurta,vanilya,kabartma tozu,pudra  koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.hamuru 1 saat dinlendir.bu sırada balkabağınıince dilimler halinde kesin.bir tencereye koyup üzerine toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyu çekip iyice yumuşayana kadar pişirin.iyice yumuşayınca içine kuş üzümü ve iri kılmış cevizi ekleyip,soğutun.hamurun üçte ikisini ayırıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin soğumuş kabaklı harcı üzerine dökün iyice yayın.ikinci hamuru elle veya merdaneyle açarak üzerine serin komple üzerini kapatacak şekilde.ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.ılıkken dondurmayla tercihen kaymaklı servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA