FASULYE KAVURMA
MALZEMELER:
1 kilo taze fasulye veya fasulye turşusu
2 orta boy soğan
200 gr.sivri biber (tatlı)
4 tane domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 demet maydonoz
12-14 adet kornişon turşu
pul biber-tuz-karabiber
YAPILIŞI:2 a det soğanı incecik kıyıp zeytinyağında kavur.sivribiberleri incecik doğra içine koy.domateslerin kabuklarını soyup içine küçük küçük doğra sarımsakları ezip koy.maydonozu incecik doğrayıp koy.turşuyu ince halkalar halinde doğrayıp ekle.baharatlarını ekledikten sonra haşlayıp,elinizle sıktığınız fasulyeleri veya fasulye turşusunu içine koyup 5-10 dak.kavur.soğuyunca servis tabağına alın.bu tarif klasik karadeniz usülü kavurmalardan biraz farklıdır ama görüntüsüylede tadıylada oldukça güzeldir.
1 kilo taze fasulye veya fasulye turşusu
2 orta boy soğan
200 gr.sivri biber (tatlı)
4 tane domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 demet maydonoz
12-14 adet kornişon turşu
pul biber-tuz-karabiber
YAPILIŞI:2 a det soğanı incecik kıyıp zeytinyağında kavur.sivribiberleri incecik doğra içine koy.domateslerin kabuklarını soyup içine küçük küçük doğra sarımsakları ezip koy.maydonozu incecik doğrayıp koy.turşuyu ince halkalar halinde doğrayıp ekle.baharatlarını ekledikten sonra haşlayıp,elinizle sıktığınız fasulyeleri veya fasulye turşusunu içine koyup 5-10 dak.kavur.soğuyunca servis tabağına alın.bu tarif klasik karadeniz usülü kavurmalardan biraz farklıdır ama görüntüsüylede tadıylada oldukça güzeldir.
Yorumlar
Yorum Gönder