ELMALI STRUDEL

MALZEMELER: 350 gr un
                              110 ml su
                         50 gr margarin
                              5 ml sirke
                          1 adet yumurta
                            20 gr şeker
                            2 gr tuz  
  
          İç Harcı İçin :
    
                         2 adet elma/ golden
                         50 gr şeker
                         30 gr kuru üzüm /
                         25 gr file badem
                         15 gr toz antep fıstığı
                         3 gr tarçın
                         5 ml limon suyu
                         50 gr ekstra tereyağı / erimiş
                         30 gr pudra şekeri
                         4 top vanilyalı dondurma




    YAPILIŞI:unu eleyip tuz ve şekerle harmanlayın.diğer mal.ekleyip,yumuşak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar 10 dak.yoğurun.top haline getirip üzerini hafifçe yağlayıp 30 dak.dinlendirin.oklava veya merdane yardımıyla açıp elimizin üst kısmı ile hamuru gerdirerek tezgah veya masada yufka inceliğinde açıdak.erimiş ekstra tereyağını fırça ile serpiştirin.sotelenmiş elma dolgusunu yayın.dikkatlice rulo haline getirip,tepsiye alın ve üzerine yağ sürün.180c fırında 20-30 dak.pişirin.soğutun,üzerine ekstra pudra şekerini serpin.dondurma veya kremayla servis edin.

iç harcı:
elmaları yarım santim çapında küçük küçük doğrayıp,tereyağı ve şekerle birlikte 5 dak.soteleyin.ekstra tereyağı ve pudra şekeri hariç bütün mal. ekleyip 1-2 dak.daha soteleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA