KROKANLI MUZLU KEK

MALZEMELER:190 gr.pudra şekeri
190 gr.tereyağı (yumuşak)
340 gr.un
6 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet muz
krokan için:150 gr.fındık
60 gr.fındık
bulursanız 15 gr.glikoz(krokanın parlak olması için olmasada olur)


YAPILIŞI:Margarin ve pudra şekerini iyice çırpın. Yumurtaları da teker teker aynı zamanda karıştırarak  ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. yarısını kalıbıa döküp  muz ve krokanı ezerek karıştırıp hamurlu karışımın ortasına koyun üzerine kalan harcı koyun. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.        

Krokan Yapılışı : Fındıkları tavada kavurun. Şekerle glikozu ayrı bir tavaya alın bal kıvamına gelince içine fındıkları ekleyin. Tezgeha veya yağlı kağıt üzerine serip soğutun. Soğuyunca rondadan geçirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA