TAHİNLİ DİLİMLER
malzemeler:300 gr.(3 su bardağı)un
250 gr.yumuşak margarin
270 gr.(1,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 poşet vanilin
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
Üst Malzeme
120 gr ( 1 çay bardağı ) tahin
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Margarin , şeker , yumurta , şekerli vanilin ve tahini mikser ile 2-3 dakika çırpın ceviz içi ve unu ilave edip 1 dakika daha çırpın . Hamuru 24x30 cm boyutlarındaki yağlanmış tepsiye yayın . Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-35 dakika pişirin . Piştikten sonra 5 dakika soğutup , dikdörtgen biçimde dilimleyip üzerine tahini sürüp şekeri serpin . Soğuyunca servis yapın .
250 gr.yumuşak margarin
270 gr.(1,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 poşet vanilin
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ceviz içi
Üst Malzeme
120 gr ( 1 çay bardağı ) tahin
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Margarin , şeker , yumurta , şekerli vanilin ve tahini mikser ile 2-3 dakika çırpın ceviz içi ve unu ilave edip 1 dakika daha çırpın . Hamuru 24x30 cm boyutlarındaki yağlanmış tepsiye yayın . Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-35 dakika pişirin . Piştikten sonra 5 dakika soğutup , dikdörtgen biçimde dilimleyip üzerine tahini sürüp şekeri serpin . Soğuyunca servis yapın .
Yorumlar
Yorum Gönder