SADE KETE






MALZEMELER:2,5 Bardak süt
1 Yemek  kaşık toz veya yaş maya
250 gr.tereyağı
tuz
üstü için yumurta
aldığı kadar un
YAPILIŞI:Ilık sütle maya iyice karıştırılarak,eritilmiş ılınmış yağ içine konur.tuz koyup aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.hamur 20 dakika bekletilir.daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp,elle veya merdaneyle yuvarlak açılır.10 kaşık unla 125 gr.tereyağı kavrulup içine serpilip,rulo yapılır.daha sonra daire şeklinde kıvrılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp orta ısılı fırında pişirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA