PORTAKALLI ÖRDEK

soğanların kavruluşu


pişirme kabına meyvelerin dizimi


kestane ve bağdemlerin eklenmesi

ördeğin 10 dak.kadar haşlanması
bütün garnitürlerin eklenmiş hali

ördeğin yerleştirilip içinin doldurulması

pişmeye hazır hali
MALZEMELER:1 Adet ördek
4 adet portakal
2 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz-karabiber-kırmızıbiber-
garnitür
YAPILIŞI:ördeği 10 dak.haşlayın. baharatlar ve balla iyice ovun.daha sonra 2 portakalın suyuyla ovunuz.dilimlediğiniz portakal ve lime dilimlerinin üzerine  koyup.ayrı bir kapta soğanı uzun doğrayıp zeytinyağında kavurupiçine bağdem,kestane,tuz,karabiber,kırmızı biber,dolma baharı ekleyip kavurmaya devam edelim.içine dilimlenmiş yeşil zeytin,nane,dereotu ve maydonozu kıyıp ekleyelim.enson yarım bardak portakal suyu koyup bir müddet pişirelim.sonra ördeğin içini ve yanlarını bu içle dolduralım.üzerini folyoyla kapatıp orta ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirelim.bıçakla pişip pişmediğine bakalım.daha sonra folyoyu çıkarıp üzerinin kızarmasını sağlayalım.afiyet olsun.
NOT:ördeği en rahat bulacağınız yer metrodur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA