BALKABAKLI YUFKA BÖREĞİ(TATLI)





 MALZEMELER
3 Adet yufka
1 yumurta
1 paket kaymak
200 ml süt
yarım kilo balkabağı
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
   Balkabaklarını iyice ayıklayıp temizleyip geniş yüzeyli bir tencereye küçük küçük doğrayalım.üzerine yarım çay bardağı su ekleyip kapağını kapatıp haşlayalım.iyice haşlanınca içine şekeri ekleyip karıştıralım,altını kapatalım.ılınınca elimize taktığımız bir eldivenle mıncıklayarak ezelim veya patates ezmek için kullanılan ezicilerdende kullanabiliriz.iyice ezilince içine cevizi ekleyip bir kenara koyalım.
    yufkaları tezgaha serelim,önce ortadan iki eşit parçaya keselim,sonra bunları üst üste koyup üçgen şeklinde üç eşit parçaya bölelim.ayrı bir kapta yumurta kaymak ve sütü iyice karıştıralım.bu karışımı yufkalara sürüp üzerine balkabaklı içi serelim.rulo şeklinde katlayıp iyice yağladığımız tepsiye dizelim.
üzerlerine bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dak. kadar pişirelim.fırından çıkarınca üzerine hemen pudra şekeri serpelim.ılık ılık yemesi çok keyifli.




AFİYET OLSUN..........


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA