EVDE YEŞİL ZEYTİN YAPIMI


MALZEMELER
2 kilo taze yeşil zeytın
su
1 yemek kaşığı kayatuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
zeytinyağı
YAPILIŞI
Yeşil zeytinleri ayıklayıp iyice yıkayalım.sonra bir çekiç,havan,taş veya benim tercihim küçük bir tereyağı eritme tavasıyla bir bezin üzerinde hafif çatlıyacak şekilde kıralım.kavanoza doldurup ağzına kadar suyla dolduralım.bu suyu hergün veya gün aşırı değiştirelim.Mutlaka güneş ışığı almayacak bir yerde saklayalım.1-1,5 ay sonra zeytinlerimizin acısı gidecektir.tadına bakarak kontrol edelim.gerekiyorsa süreyi uatabiliriz.sonra kavanozdan çıkarıp iyice yıkayalım.yine kavanoza koyup,içine tuzu ve limon tuzunu serpelim.kavanozu ağzına kadar zeytinyağıyla dolduralım.güneş ışığı almayan bir yerde veya buzdolabında saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA