ELMA REÇELİ

bu yaz yan komşudan elma tanıdıkların bahçesinden elma,ev elma bahçesine döndü.bu elmaları ne yapmalı ne etmeli derken,aklıma reçel yapmak geldi.bu kadar çok elmayı başka türlü değerlendirmek pek mümkün değildi.işte bu karışık cins elmalardan yaptığım elma reçeli. sert elma türlerinden daha lezzetli oluyor,özellikle golden türleri.
MALZEMELER
2 kilo elma
6 bardak su
5 bardak toz şeker
1 adet çubuk tarçın
yarım limon
YAPILIŞI
Elmaların kabuklarını soyup,küçük üçgenler şeklinde doğrıyalım.isterseniz daha büyük doğrayabilirsiniz.6 bardak suda yumuşayana kadar haşlayalım.yumuşayınca içine şekeri katıp 40-45 dak.orta hararetli ateşte kaynatalım.yoğunluğunu bir kaseye 1-2 kaşık koyup soğutarak kontrol edebiliriz.eğer kıvamını almışsa içine yarım limon sıkıp 3-5 dak.daha kaynatıp,altını kapatalım.altını kapatınca içine kabuk tarçını atıp ezmeden hafifçe karıştıralım.yarım saat bekletip tarçını içinden çıkaralım.tarçının elmanın tadını bastırmadan hafif bir aroma bırakmasını isteriz.çok tutarsak elmanın aroması kaybolabilir.ılınınca veya soğuyunca kavonozlara alabiliriz.AFİYET OLSUN.........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA